Saturday, February 26, 2011

Bos Power

Ni kisah seorang makhluk yang dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yang agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit first day dia kat kompani tu. So, sape2 yang dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Memang malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yang sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat menyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dengan nada yang agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap. Bos tu menjawap, "Nah amik ni RM800, BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2nya, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!
       
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu, "Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja, "Owh, dia tu datang anto pizza, tak keje sini pun"

3 comments:

  1. hehehehe...mengong punye bos..free2 org antio pizza tu dpt RM800...hehehe

    ReplyDelete
  2. adeii....lesap rm800 tue..hahahaha...nanti saya nak duk kat sana buat malas2..dapat rm800 gak..hehehehe

    ReplyDelete

© 1998 NINJA20 v2.5, All Rights Reserved. Powered by Blogger

Designed by ScreenWritersArena