Friday, February 18, 2011

Qistina sempena Maulidur Rasul

Pada hari ini, Taska HADA (taska Qistina ditempatkan) bakal mengadakan Majlis Maulidur Rasul untuk mendidik anak2 tentang Rasul & erti Maulidur Rasul. Jadi, para ibu bapa telah diberi notis awal untuk menyediakan baju kurung & tudung untuk semua kanak2 yang bakal hadir.

Maka, aku dan isteri pun cuba mencari di sekitar kawasan Cheras dan Balakong tapi malangnya tak kesampaian. Last2 aku teringat akan kawan baikku, Zarina, yang kaki shopping. Kalau bab nak cari barang, nak tau murah mahal, semuanya memang serah kat dia pasal dia tu ibarat "Hidup untuk bershopping & shopping untuk hidup". Dah plak tu spokeperson tak rasmi untuk SOGO. Hahaha...

Aku SMS Zarina awal2 untuk booking dia. Pada lunch time hari Rabu (16 Feb 2011), dia membawa aku ke Muaz Textile (patutlah dia bawa aku ke sini. Sebab nama kedai pun dah hampir sama dengan nama anaknya, Muiz) berhampiran Masjid Jamek. Akhir kata, aku membeli dua tudung kanak2 berwarna pink & krim susu. Di bawah ini adalah hasilnya sempena pra-Maulidur Rasul.



(Yang last sekali ni dah macam Ustazah dok bagi ceramah la pulak)

12 comments:

  1. ahhhh comel...gigit kang.....sebijik mak dia...ha ha

    ReplyDelete
  2. pojie......penuh pipi dia pakai tudung......
    bila syeren nak ade girl ni :)

    ReplyDelete
  3. hehehe comelnyerr.. siyes comel.. nk picit pipi smpai merah.. hehehe

    ReplyDelete
  4. awww...suke bace sini..
    nice entri..
    follwo sini..follow back ea :)

    ReplyDelete
  5. Wah baby girl dah besar dah..! so cuteeee..

    ReplyDelete
  6. aaaaaaaa.comel sungguh !walau tade adik kecik dah.sepupu seme kecik2 agi.rindu nk balik umah.hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha...comeiiiiiinyeeee...
    ustajah kecik ngan tudung pink..

    ReplyDelete
  8. comel nye .. eee~ geram nye .. rse nk cubit2 je pipi dy tuh . huhu..

    ReplyDelete
  9. haih ! comelllllnye~~~~~ !!!

    geram !!!!! geget kang !
    =)

    jom dtg blog !

    ReplyDelete

© 1998 NINJA20 v2.5, All Rights Reserved. Powered by Blogger

Designed by ScreenWritersArena